novi grb mali 2

Pomozimo Pougarcu Toniu Dražetiću

toni drazetic

Noćas u 2 sata, dok su ostala dječica njegove dobi spavala, pa i njegov godinu dana stariji brat Adriano, mali Toni Dražetić, kojemu je tek par mjeseci više od četiri godine, s roditeljima - Linetom (24) i Davidom (29) krenuo je na željezničku stanicu kako bi “uhvatio” vlak koji je u 3 krenuo u Zagreb. Toni putuje u Klaićevu bolnicu kako bi ondje primio kemoterapiju.

Vijest da je njihov sinčić teško bolestan, da ima zloćudni tumor na bubregu, ova mlada obitelj primila je krajem prošle godine.

- Toni nije imao nikakve simptome koji upućuju da nešto s njegovim zdravljem nije u redu. Nije imao povišenu temperaturu, nije bio prehlađen, čak nikada nije išao k liječniku zbog nekakvih zdravstvenih tegoba. Bio je potpuno zdravo dijete. Međutim, primijetili smo da ima krvi u mokraći. Odmah smo ga odveli liječniku u Đakovo, vadili su mu krv, a nakon ponovljenog nalaza upućen je u bolnicu u Osijeku, gdje je bio na pretragama dva tjedna. Nakon što su mu snimili bubrege, otkriveno je kako ima tumor na jednom od njih - kaže Lineta.

A sve se to događalo, kaže, u prosincu prošle godine. Odmah je upućen u Zagreb u Klaićevu bolnicu na liječenje, dodaje. Tijekom hospitalizacije mali Toni je primio četiri bloka kemoterapije koju prima kroz cjevčicu ugrađenu na ramenu, koja mu kroz srce i tijelo prenosi kemoterapiju. Od terapija je jako oslabio te izgubio osjetilo okusa.

Krajem siječnja ove godine Toniju je operacijom odstranjen lijevi bubreg, no na području gdje je bio ostalo je dvadeset posto ostatka tumora, a da se metastaze ne bi proširile dalje, nakon operacije postavljena je terapija od šest mjeseci kemoterapijskog liječenja koju će primati jednom tjedno.

Toni, mrvica, jučer nas je dočekao na dvosjedu dnevne sobe gledajući crtiće. Znajući kako ga danas čeka put za Zagreb, nekoliko je puta roditeljima ponovio kako ne želi ići kod doktora. Malo-pomalo, zbližio se i s nama. Oduševio ga je fotoaparat, jer, kaže taj bistri dječačić, jako voli fotografirati. Maleni je zbog bolesti ostao bez kosice, tek nekoliko vlasi poput paperja pokriva malu glavu. Ipak, šali se s nama da će se, čim mu naraste nova kosa, ošišati “na rokezu”.

Tonijev tata David je sportaš. Do prošle godine igrao je nogomet za mjesni nogometni klub Omladinac, a sada je, kaže, nogometni sudac. Po struci je strojarski tehničar, četiri godine je radio u jednoj građevinskoj tvrtki, no zbog smanjenog obujma posla, smanjio se i broj radnika pa je David ostao bez posla. Mama Lineta je trgovac po struci, no ni za nju posla nema. Obitelj bi bila sretna da se bar David zaposli, jer je i te kako teško osigurati sredstva za česta putovanja u Zagreb i za sve drugo što je potrebno malom Toniju za liječenje. Naime, Toni zbog bolesti jede posebnu hranu. Nama je pokazao rez na trbuščiću, kazavši kako je nastao jer se “Toni prejeo”.

- Liječnici su optimistični, sve dalje ovisi o njemu i njegovom imunitetu i kako će izdržati sve kemoterapije - kaže mama Lineta.

Izvor: Glas Slavonije

 

Za pomoć dječaku Toniju i njegovoj obitelji otvorena je i grupa na Facebooku nazvana “Naš anđel Toni treba vašu pomoć”. Grupa je do sada okupila čak 1.590 članova, a na njoj je naveden i broj žiro-računa na koji se obitelji može uplatiti pomoć.

SVI KOJI ŽELE POMOĆI OBITELJI MALOG TONIJA NOVAC MOGU UPLATITI NA OVAJ BROJ RAČUNA:

David Dražetić, PBZ - 2340009 3104215239

 

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA SU POTREBNI I OVI PODACI:
ime i prezime: DAVID DRAŽETIĆ
adresa: VLADIMIRA NAZORA 110
31415 SELCI ĐAKOVAČKI
HRVATSKA
IBAN: HR83 2340 0093 1042 1523 9
SWIT adresa (BIC) privredne banke Zagreb d.d. : PBZGHR2X

Share

Jeste li znali...

Jeste li znali
Go to top