novi grb mali 2

Dokumentarni film „Bolje je u Pougarju“

Posljednjih godinu dana radilo se na projektu snimanja dokumentarnog filma o Pougarju. Producent filma, Zavičajni Klub Pougarje tu je dužnost povjerio iskusnom novinaru HTV-a i našem Pougarcu Miri Aščiću. Autor je dolazio u Pougarje u nekoliko navrata snimavši kadrove, a namjera mu je bila prikazati Pougarje kakvo ono zaista jest, bez ikakvog uljepšavanja ili umanjivanja. U filmu autor nema svoju naraciju već o Pougarju govore isključivo Pougarci, ljudi koji trenutačno u njemu žive. Pokušao je zahvatiti sva sela, premda je to zbog njihove brojnosti nemoguće, ali većinu je uspio. Isto je pokušao snimiti sve slojeve društva. Nadamo se da ćemo kroz dokumentarac o Pougarju po prvi puta ponuditi kompletnu sliku što taj kraj jest, što je bio i što znači ljudima koji su poniknuli u njemu.

Film će distribuirati Zavičajni klub Pougarje, kao vlasnik istog, putem DVD-a.

Cijena DVD-a je: 40 kn za članove Kluba i 50 za sve ostale. Oni kojima šaljemo DVD putem pošte, plaćaju dodatnih 10 kn za slanje unutar Hrvatske i 30 kn za ostatak svijeta. Premijera filma biti će na dan svetog Ante u Dobretićima, a na štandu ZK Pougarja će se DVD moći i kupiti po navedenim cijenama.

Tko želi naručiti DVD poštom, neka se javi na jedan od naših kontakata, putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela: 00385922561876 ili putem facebooka.

Uplate se mogu izvršiti na slijedeći račun:

Primatelj: Zavičajni klub „Pougarje“, Cvijete Zuzorić 25, 10 000 Zagreb

IBAN: HR53 2360 0001101400660

Zagrebačka banka, SWIFT Code: ZABAHR2X

Opis plaćanja: pomoć za izdavanje filma o Pougarju

cover 1

Najava filma...

 

Share

Jeste li znali...

Jeste li znali
Go to top