ZK POUGARJE KRAJ zimski2 mali

Održana 4. redovna skupština ZK Pougarja

4 skupstina zk

U prostorima udruga ZK Jajce i kotorvaroških Hrvata dana 30. studenog 2014. godine održana je 4. redovna skupština Zavičajnog kluba Pougarje. Raspravljalo se o 5 točaka dnevnoga rada.

1. Izvješće o radu od 31.8. – 30.11.2014. godine

-          Izdavanje 8. broja lista Glas Pougarja

-          Uspostavljen suradnja s  Internet radiom Guča Gora

-          Apliciranje na natječaj Ministarstva kulture za nematerijalnu baštinu. Prijavljen projekt Usmena književnost Pougaraca. Stigla odbijenica.

-          Apliciranje na natječaj Ureda za Hrvate izvan RH za časopise i publikacije. Prijavljen list Glas Pougarja.

-          Organizacija 4. zavičajna večer Pougaraca u Rugvici. Prošlo veselo i dostojanstveno. Zabilježen blagi minus u organizaciji.

-          Financijsko izvješće za proteklo razdoblje možete preuzeti na mrežnoj stranici Pougarje U srcu.

2. Usvojen novi statut ZK „Pougarje“  i time ispunjena zakonska obveza. Isti možete preuzeti također na mrežnim stranicama Kluba.

3. Izbor Ivane Filipović (20) za novu tajnicu ZK Pougarje te Stipana Poplašena (19) za novog člana Upravnog odbora.

4. Članovima Kluba koji aktivno sudjeluju u ostvarenjima djelatnosti propisanih Statutom i onima koji su novčani pomogli Klub i proteklom razdoblju dodjela zahvalnica za doprinos u 2014. godini.

5. Plan rada za 2015. godinu

-          Izdavanje 4 broja lista Glas Pougarja

-          U suradnji sa drugim pougarskim udrugama i općinom Dobretići pokušati organizirati edukativni kamp za mlade u Pougarje

-          Podrška organizaciji jubileja u Melini

-          Organizacije 5. zavičajne večeri Pougaraca

-          Odlučeno je da članarina u 2015. godini iznosi 50 kn za Bosnu i Hercegovinu, 60 kn za Hrvatsku i Sloveniju, a 120 kn za ostale zemlje. Članarine u 2014. godini pokrile su tek 78% tekućih poslova Kluba (tiskanje lista, distribucija lista, održavanje skupština, održavanje bankovnog računa, održavanje portala) te je bilo nužno barem njeno minimalno povećanje.

Vaš ZK Pougarje

Izašao novi broj Glasa Pougarja

Kako smo i najavljivali, list planiramo tempirati povodom većih bladana i druženja Pougaraca. Ovoga puta cilj je bio da bude do Uskrsa u rukama skorom svih članova Kluba, a naravno i ostalih zainteresiranih. Tako smo ga jučer tokom jutra poslali u tisak, 6. broj po redu, na 32 stranice u nakladi od 700 primjeraka. Uz list izrađivati će se i članske iskaznice za otprilike 340 članova, te će se dostaviti skupa sa novim brojem Glasa Pougarja. List smo proširiti za dodatne četiri stranice tako sada broji ukupno 32, kako bi dali mjesta još nekim rubrika. Poput intervjua, u kojem smo ovaj put razgovarali sa načelnikom Općine Dobretići gosp. Nevenom Idžanovićem. Iz naslovne stranice je vidljivo da smo došli i do prve pougarske časne sestre, za koju velika većina Pougaraca nije ni znala da postoji. Super prilika da više toga saznamo o njoj. Da vam dalje ne nabrajamo, najbolje da se strpite dok Glas Pougarje stigne i u vaš dom. Oni koji ipak to ne mogu čekati, mogu pogledati digitalnu verziju na poveznici u PRILOGU.

Opširnije...

Više članaka ...

Jeste li znali...

Jeste li znali
Go to top